top of page

נשימה והתמודדות עם כאב

במחקר שהתפרסם באריזונה על השפעת הנשימה על תחושת כאב:

נשימה מבוקרת בקצב איטי עשויה להפחית תחושות של כאב - כך עולה ממחקר שנעשה על ידי חוקרים מאוניברסיטת אריזונה ומהמרכז הרפואי סיינט ג'וזף באריזונה, ופורסם בכתב העת PAIN. המחקר הזה מצטרף למחקרים קודמים שהראו כי מדיטציה עוזרת לטיפול בכאב ובדיכאון.


במחקר השתתפו שתי קבוצות נשים בנות 45-65, קבוצה אחת של חולות פיברומיאלגיה וקבוצה שנייה של נשים בריאות. במהלך הניסוי, שתי הקבוצות קיבלו שוקים חשמליים בדרגת כאב נמוכה, וקצב הנשימה שלהן נמדד. לאחר מכן הן התבקשו לומר מה עוצמת הכאב, עד כמה התחושה הייתה לא נעימה, וכיצד היא השפיעה על מצב הרוח. כל נבדקת עברה את הניסוי בשני מצבים - באחד היא נשמה כרגיל, ובאחר הנחו אותה לנשום עמוק ובקצב קבוע.


הנשים הבריאות דיווחו על ירידה ברמות הכאב כאשר נשמו עמוק ובקצב קבוע. נציין שהמחקר לא ניטרל את אפקט הפלצבו, וייתכן שהנשים הללו ציפו להרגיש יותר טוב עם הנשימה העמוקה, ולפיכך אכן הרגישו כך.. לגבי חולות הפיברומיאלגיה, חלקן הרגישו יותר טוב עם הנשימה, אבל רק אם מצב רוחן הכולל היה טוב. אם הן דיווחו על דכדוך או אפילו על דיכאון ביום עריכת הניסוי, להתערבות הנשימתית לא הייתה השפעה חיובית.


כאב ודיכאון שניהם מאפיינים של פיברומיאלגיה, והקשר ביניהם בולט במיוחד בקרב הלוקים במחלה הזאת. החוקרים הציעו את ההסבר הבא לממצאים: לחולות הפיברומיאלגיה הנמצאות בדיכאון אין "רזרבות מנטליות" המאפשרות להן לתפעל את בקרת הכאב באמצעות הנשימה, כפי שיש לנשים בריאות או לחולות פיברומיאלגיה שאינן בדיכאון.


מניסיון שלי, נשימה מודעת מסייעת בהפחתת כאב. אנשים בדיכאון נושמים נשימה שטוחה כדי לא להרגיש כאב פיזי או רגשי וכך הם מצמצמים את יכולת הריפוי שלהם.

שיהיה לכם יום נפלא, ת נ ש מ ו!

עינת


Single Post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page