top of page

כיצד נהפוך את הגוף שלנו מחומצי לבסיסי ומדוע זה חשוב?




כיצד נהפוך את הגוף שלנו מחומצי לבסיסי ומדוע זה חשוב?

הבנת המושגים בסיסיות וחומציות של הגוף

כשאנחנו מדברים על בסיסיות וחומציות, אנחנו מתכוונים לרמות ה-pH בגופנו. עכשיו, אל תיבהלו, זה יותר פשוט ממה שזה נשמע! סולם ה-pH נע בין 0 ל-14. כל דבר מתחת ל-7 נחשב לחומצי, מעל 7 הוא בסיסי (אלקאלי), באמצע pH-7 הוא ניטרלי.

הגוף שלנו מעוניין בשמירה על pH מעט בסיסי של סביב 7.4. למה זה משנה, אתם שואלים? ובכן, כאשר הגוף שלנו נוטה לצד החומצי, זה יכול להפוך אותנו לרגישים יותר לחשופים למחלות ולעייפות. מהצד ההפוך, שמירה על מצב בסיסי מסייעת לנו להישאר אנרגטיים, מלאי חיים ומאוזנים.

ונחשו מי משחק תפקיד עצום בקביעת רמות ה-pH הללו? כמובן האוכל שאנחנו אוכלים. אבל לא רק…

השפעת בחירות המזון על אלקליות הגוף

אוכל לא נועד רק כדי לעורר את בלוטות הטעם שלנו; זהו כלי רב עוצמה שמעצב את הסביבה הפנימית של גופנו, כולל רמות ה-pH שלנו.

תארו לעצמכם שאתם שותים כוס קפה או אוכלים דג. טעים, נכון? אבל הנה הבעיה, מזונות כמו אלה יוצרים חומציות. זה אומר שהם יכולים להטות את הגוף שלנו למצב חומצי כאשר הם נצרכים בכמות מוגזמת. ותזכרו מה אמרנו על גוף חומצי? זה יכול להשאיר אותנו עם חוסר אנרגיה ונטיית יותר למחלות.

עכשיו, בואו נדמיין צלחת של ברוקולי או אבוקדו שמן ובשל. אולי גם תה צמחים מרגיע. מזונות כמו אלה יוצרים מצב אלקלי. הם עוזרים לגופנו לשמור על המצב הבסיסי האופטימלי הזה, ומסייעים לנו להרגיש חיים, אנרגטיים וטובים.

אבל זכרו, איזון הוא המפתח. לא מדובר בביטול מוחלט של מזונות חומציים מהתזונה שלנו. מדובר בבחירות מודעת שמקדמות איזון ומזינות את גופנו. אז בפעם הבאה שאתם עומדים להתחיל בארוחה, זכרו, אתם לא רק מאכילים את הגוף שלכם; אתם גם משפיעים על איזון ה-pH הפנימי שלו. אז בחרו בחוכמה, חברים שלי!

תפקידו של מתח בבסיסיות הגוף

בואו נתקדם ונדבר על משהו שכולנו חווים - מתח. כן, אפילו למתח הזה יש תפקיד באיזון ה-pH של הגוף שלנו. כאשר אנו מרגישים לחוצים, הגוף שלנו נכנס למצב הישרדות. הנשימה שלנו הופכת רדודה, והייצור של הורמוני לחץ, כמו קורטיזול, עולה. זה גורם לגוף שלנו להיות במצב חומצי יותר.

אבל הנה החלק החשוב! - יש לנו שליטה על התגובה שלנו ללחץ. על ידי ניהול רמות הלחץ שלנו, אנו יכולים לסייע לגופנו לשמור על האיזון האלקלי שלו. ואחד הכלים היעילים ביותר שעומדים לרשותנו הוא משהו שאנחנו עושים בלי לחשוב בכלל - נשימה.

הידעתם שהפעולה הפשוטה של ​​נשימה עמוקה ומודעת יכולה לעזור להרגיע את גופנו? זה נכון! נשימה עמוקה מגבירה את צריכת החמצן שלנו, מפחיתה את רמות הפחמן הדו חמצני ומעודדת תחושת רוגע ונינוחות. לכן, בפעם הבאה שאתם מרגישים בלחץ, זכרו לעצור, לעשות קצת עבודת נשימה ולאפשר לגוף שלכם להגיע לאיזון.

התפקיד של עבודת נשימה בניקוי רעלים

הנשימה שלנו היא יותר מסתם פונקציה המאפשרת חיים; הנשימה היא הכלי העוצמתי ביותר לניקוי רעלים! בכל פעם שאנו נושמים, הריאות שלנו פועלות ללא לאות כדי להסיר רעלים מגופנו. כאשר אנו נושמים נשימות עמוקות ומכוונות, אנו מטעינים את התהליך הזה, ומצליחים לנקות 70% מהרעלים בגופינו!

נשימה עמוקה לא רק מגבירה את צריכת החמצן שלנו אלא גם מגרה את מערכת הלימפה שלנו, אשר ממלאת תפקיד מכריע בניקוי רעלים. זה כמו לספק לגוף שלך ניקוי קטן עם כל נשימה מלאה ומודעת! והנה עוד עובדה מדהימה - החמצון המוגבר הזה עוזר לקדם את המצב הבסיסי של גופנו.

לכן, עבודת נשימה לא נועדה רק כדי להרגיע את הגוף ולנהל מתח; הנשימה היא גם כלי רב עוצמה לשמירה על האיזון האלקלי של הגוף שלנו ולקידום הבריאות הכללית. זה לא מדהים איך למשהו פשוט וטבעי כמו נשימה יכול להיות השפעות כה עמוקות? זוהי עדות נוספת לחוכמת גופנו ולקשר ההדוק בין הגוף לנפש. 

בואו נזכור לכבד את מתנת הנשימה הזו ולהשתמש במלוא הפוטנציאל שלה! 

איך ניישם זאת ביום יום?

שילוב עבודת נשימה בתרגול יומי יאפשר לכם להתחבר לגופכם ברמה עמוקה יותר. זה יכול להיות תהליך טרנספורמטיבי, שיסייע לכם לשחרר רגשות מודחקים המאוחסנים בגוף, להפחית מתח ולקדם מצב בסיסי בגופכם. תרגול נשימה יומי מעצים מאוד ומסייע לגוף לרפא את עצמו.

ישנם תרגילי נשימה רבים שניתן לתרגל לבדאני ממליצה לכם קודם כל להביא מודעות לנשימה:

בכל שעה עגולה קחו דרך האף שאיפה איטית ועמוקה לסרעפת, החזיקו 2-3 שניות ואז נשפו לאט לאט החוצה דרך הפה.

אפילו זה יכול לשפר את הרגשתכם!

כדי  להעמיק, עשו 3 פעמים ביום הפסקות של 3 דקות נשימה:

שאפו מהאף במשך 5 שניות

החזיקו את האויר 2 שניות

נשפו מהפה במשך 5 שניות

החזיקו את האויר 2 שניות

חזרו על התרגיל 6-8 פעמים


עקבו אחרי לתכנים נוספים ביוטיוב


אם ברצונכם לקבל מידע שוטף על הסדנאות שלי, הצטרפו לקבוצה שקטה בווטסאפ:


שלכם באהבה

עינת






Comentários


Single Post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page